Free diecutting files

Friday, 18 June 2010

De werkbeschrijving van het tasje.

Zo hier dan de beschrijving voor een tasje.
Dit is voor een rond tasje maar je kan het op deze manier voor elke vorm gebruiken.
Ik heb eerst twee cirkels gestanst met een ronde nestabilitie , als je de grootste van de kleine set gebruikt ( 9,5 cm) dan kan er precies een scrapvel om en hou je ook een overslagje over. natuurlijk kun je het ook kleiner maken of groter dat je er een extra flap aan plakken.
Natuurlijk kun je ook ergens anders een cirkel mee maken , maar ik heb een nesti gebruikt.


Je neemt dan een strook op de breette die je je tasje wilt maken . Rilt aan beide kanten een plakstrook van +/-1 cm daar maak je allemaal knipjes in . Als je net als ik een overslag wil maken , doe je dit tot 7cm van de boven kant . Daar maak je dan een vouwlijn en knip je de plakrand weg.
Dan smeer je langs de buitenrand van een van de cirkels wat lijm of plak dubbelzijdig tape. Lijm en ik zijn geen goed paar. We hebben constand ruzie want Lijm wil overal gaan zitten daar waar ik het dus niet wil. Vandaar dat ik altijd dubbelzijdig tape gebruik.
Oke , dan plak je dus alle plakflapjes zo vast als op de foto , lekker strak langs de rand van de cirkel en dat doe je ook met de andere cirkel. Ik plak ze altijd aan de buiten kant omdat ik dan het papier er lekker straak om heen kan rollen en het van binnen uit makkelijker goed vast kan duwen.
Je hebt nu de basis van je tasje klaar en kunt hem gaan pimpen, op de zijkanten plak je nog wat dessinpapier of cardstock wat je op de zelfde manier en de zelfde grootte hebt gesneden als de cirkels waar je op geplakt hebt.
De sluiting van het tasje kan op allerlei manieren , hier heb ik gaatjes met een lintje gemaakt Wel even een eyelet zetten om inscheuren te voorkomen. Bij het Ovale Tasje heb ik twee magneetjes gebruikt van Making memories , en bij het Hart Vormige Tasje twee flapje . Ik zou zeggen gebruik je fantasie.
Ik heb het hengsel van het tasje gemaakt door beide kanten van een strook papier te ponsen met een randpons en vast gezet met een brad. Dan kun je het verschuiven om het tasje open te doen om er bv een leuk kadootje in te stoppen. Aan de onder kant zie je nog twee brads die zitten daar om te voorkomen dat het tasje naar voren rolt. Bij een Ovaal Tasje zul je er aan beide kanten twee moet en doen . Laat dan wel wat ruimte ertussen. Bij De Hartvorm heb ik aan beide kanten van de punt twee bradjes gezet. Ook met wat ruimte er tussen, zodat ze eigenlijk vier pootjes hebben.
Gebruik je fantasie en maak er wat moois van. Ik zou het heel leuk vinden als jullie hier een berichtje en een link naar je blogpost achterlaten wanneer je een tasje hebt gemaakt met mijn beschrijving , dan kom ik even op je blog kijken . Ik ben heel benieuwd naar jullie uitwerkingen, kom maar op met je inspiratie.
Zou je dan ook in je berichtje mijn blog met beschrijving willen linken? Bedankt.
Heel veel plezier ermee. Ik hoop dat de beschrijving duidelijk is en zo niet dan geef je maar een brul.

Als je de foto's beter wilt bekijken , klik erop en hij wordt vergroot.Leuk dat je even kwam kijken .Ik vind het heel leuk als je een berichtje achterlaat, tot de volgende keer.Photobucket

8 comments:

Anneke. said...

Bedankt voor de beschrijving, Lenet. Ga hem zeker een keer proberen.

Groetjes Anneke.

Alexandra said...

Wat een snoezige tas. Altijd handig zo'n werkbeschrijving. Dank je wel.

Ria said...

Oh Lenet, wat een schatje, ga snel de beschrijving opslaan.
Bedankt voor het delen met ons !!!!


groetjes Ria S.

Dora said...

thnx!!!:):):)

Sandra's Scrapsels said...

Superssss Lenet!!
bedankt voor de werkbeschrijving van dit schitterende tasje!

Groetjes, Sandra

mariska said...

Wauw!
Wat een prachtig tasje.
En bedankt voor de beschrijving.
Ik zal het eens een keertje gaan uitproberen.

Liefs mariska

Brenda said...

Nou, ik ben aan de slag gegaan met je beschrijving, hoor! Erg leuk om te doen en zal er zeker nog meer gaan maken. Bedankt!
Hier is mijn resultaat!
http://creabren.blogspot.com/2010/07/rond-tasje.html
Fijne zondag en groetjes, Brenda

Marjanne said...

wat een leuk blog is dit!! Ik ben hier via Wendy gekomen en zal zeker vaker langs komen!!