Tuesday, 16 August 2011

Het origineel ( aanvulling vande vorige blogpost)


Hier even het origineel..van de ronde pocket kaart  de zeheb ik dus vorig jaar gemaakt klik HIER..voor het originele bericht. Deze kaart deed mee aan drie challenges..the shabby tea room , dutch card lovers en cardpatterns.. hij stond in de top 3 van cardpatterns en de terrific top 3 van the shabby tearoom.. de uitleg van de kaart staat in het originel bericht en ook op de tutorial pagina..Ik heb hem gewoon met mijn nestabilities gemaakt en een schoteltje...je huisraad is ideaal voor ronde vormen en had toen nog geen grandcalibur LOL
Ik ben dus helemaal niet flauw bezig, en de eer aan het opstrijken van andermans ideeen , zoals een paar dames beweren in een mailtje of  blogberichtje ( Ik heb de betreffende  berichtjes overgens niet op mijn blog gepubliceerd. )
Ik heb gewoon mijn eigen kaart , die ik gemaakt heb op basis van een sketch , en op verzoek van een dame die regelmatig mijn kaarten koopt en ook op mijn blog komt  , nog een keer gemaakt.
Dat er ergens iets opduikt  dat identiek is , kan gebeuren..er is zoveel moois te zien in blogland en je onthoud dingen , of slaat ze ter inspiratie op op je computer of in je jatmap zoals sommige het noemen..Ikzelf  vind dat je zoiets moet zien als compliment en niet als jatten. Vaak weet je al niet eens meer waar het opgeslagen plaatje dat je zo mooi vind vandaan komt.

Niet zo'n gezellig berichtje , maar wil het toch even kwijt.

Photobucket

25 comments:

janfien said...

Je hebt gelijk,Lenet.In plaats van je prachtige kaarten te bewonderen gaan anderen erover zaniken. Zo flauw vind ik dat. Trek je er s.v.p. niets van aan. Ik blijf je bewonderen
Josephine

Ursula's Kreativecke said...

wunder wunderschön, gefällt mir sehr gut.

Liebe Grüße
Ursula

Marjanne said...

nou jaaaa zeg... ik laat me regelmatig inspireren door anderen, en wie weet inspireer ik ook wel eens iemand, daar zet je toch je creaties voor op je blog, om gezien te worden? Jouw werk is origineel genoeg en je stijl eigen. Ga alstjeblieft door met ons te verassen en te plezieren met je prachtige kaarten!!

redscrap said...

hallo Lenet
wat flauw, ik denk altijd wat heerlijk allerlei ideeen ,zo doe je met elkaar toch weer ideeen op, en wat maakt het uit dat er gelift word, beter woord als naapen, ieder heeft toch zijn eigen styl, en het gaat er toch om dat we met zijn allen plezier hebben aan het scrappen!!! Op welke manier dan ook.

Ik vind je circelkaart weer grandioos afgewerkt, lieve groeten mina

Sanne said...

Hey Lenet, ik vind je ronde pocketkaartjes helemaal geweldig! Prachtig! Jammer dat je je ten opzichte van anderen moet verdedigen, dat zou helemaal niet nodig moeten zijn! Iedereen weet dat jij fantastische dingen maakt! Maar eerlijk is eerlijk: ik vind jouw nieuwe pocketkaart nog mooier dan het origineel!

Liefs Sanne

Willy's creations said...

Het is een hele mooie..daar mag je trots op zijn..het is een prachtig model!

Groetjes,Willy

liszha said...

Hé bah, wat flauw!
Ik denk dat ze jaloers zijn op jouw geweldige stijl.
Natuurlijk kan een kaart lijken op een andere kaart, dat gebeurt nu eenmaal, maar jij hebt zo'n unieke eigen stijl.
Ik vind het vervelend voor je dat je het gevoel hebt gekregen je te moeten verdedigen!

corryskaart said...

wat een leuke vorm kaart en vooral de afwerking is PRACHTIG!
groetjes van corry

bmartes said...

Lieve Lenet ik vind dit originele kaartje van jou ook al zo prachtig, net als degene die je gisteren liet zien. Ik kan me totaal niet voorstellen dat iemand over zulke dingen gaat zeuren. Als je niet wilt dat een ander zich door je laat inspireren moet je je werk niet op een blog zetten.
Maar bij jou is zelfs dat niet aan de hand. Jij liet je gewoon inspireren door jezelf!
Groetjes en liefs,
Arja

Petra said...

lekker laten kletsen die mensen;)

ik vind de 2e cirkelkaart ook mooier dan de 1e en dat tasje van die papierenzakken van 3 posts geleden staat bij mij in de jatmap :D

Liefs Petra

jans said...

wat flauw om dat te zeggen we doen allemaal ideeen op op blog's en laat ze maar lekker kletsen hij is weer super mooi grt jans

jans said...

heel mooi dat is er een om te onthouden grt jans

Wendy said...

Lieve Lenet,

Trek je er niks van aan hoor.
Laat ze maar kletsen.
Belachelijk dat je je moet verdedigen.
Ik hoop nog vaak van je mooie creaties te mogen genieten.
En we doen met zijn allen inspiratie overal op iedereen komt op ideetjes door iets of creaties ergens waar dan ook.

Liefs Wendy

Unknown said...

lieve lenet
das toch echt niet te geloven? en dan moet je je nog verdedigen ook??? dan zouden we geen een kaart meer kunnen maken, want de rechthoekige en vierkanten lijken allemaal wel wat op elkaar en de kans dat je iets verzint dat nog niet gedaan is, is nihiel natuurlijk.
trouwens, een ieder geeft er weer zijn of haar eigen draai aan.
toen ik je mooie ronde kaartje zag dacht ik: typisch lenet...en dat kan je moeilijk dan van een ander namaken he?
pfff wat een vervelende types heb je toc, en dan gaan ze je nog mailen ook ervoor? ik zou ze echt...grrrr..laat maar!!
ga jij maar lekker verder met je eigen dingen doen en zie het maar als kleuterschool gedrag waar je flink boven moets staan!
veel liefs
linn

Sudha said...

Beautiful creation dear.

Blinnie said...

Oh, echt prachtig Lenet! En als ik zoiets zie denk ik dat ik toch die Grand Calibur maar aan moet schaffen... :-)Ik vind dat gehaakte randje ook echt helemaal geweldig. Heb je daar nog een bepaalde tip voor? Je gebruikt toch zeker wel de dunste haaknaald? en welk garen?
Groetjes, Belinda

Brendaxx said...

Mooie kaart Lenet! Laat de mensen lekker kletsen, jij weet hoe het zit toch? Jammer dat er mensen zijn die flauwe mailtjes etc sturen. trek je er niks van aan en blijf aub van die mooie kaartjes maken :)
Liefs,Brenda

Riet said...

Ach zielige mensen zijn er toch op de wereld.
Jou kaart Lenet is SCHITTEREND,heel mooi papier.
Zo stijlvol.

Liefs Riet.

Fia said...

Ach jeetje wat rot voor je...ik heb laatst éen mooi kaartje gemaakt van jouw voorbeeld.
Word er altijd blij van als ik een mooi kaartje tegen kom en denk wow...die maak ik na.
Ik vind jouw kaartje allerliefst hoor!!

Groetjes Fia

Knutselfreak said...

Wat een gedoe allemaal om een kaartje. Jouw kaartjes zijn toch veel mooier en daar kan niemand aan tippen! Ga vooral door en trek je er niets van aan. Diegene zijn het niet eens waard. Ben altijd stiekem een beetje jaloers dat jij van die mooie creatie's maakt en lees dan ook graag je blog.

Liefs,
Selma

José said...

Wat een schitterende kaart! Ik ga het originele bericht bekijken want ik ga em ook een keer gappen hehehe. Je hebt gelijk hoor. Mensen moet niet zo zeiken over het lenen van ideetjes van anderen. Het hele bloggebeuren is er op gebaseerd. We struinen mekaar af voor ideetjes en inspiratie en het is idd een compliment als iemand een idee van jezelf probeert. Ik had de berichtjes gewoon gepubliceerd hoor. Kan iedereen het lezen!
Groetjes, jose

Joyce Ebben said...

Lieve Lenet,
Ik zou het ook ontzettend vervelend vinden om zulke berichtjes te ontvangen! Je hebt een geweldige kaart gemaakt,en ja het kan inderdaad gebeuren dat iemand een vergelijkbare kaart maakt... Maar om dan zo te reageren! We lenen onderling zo vaak ideeën van elkaar! Dat hoort er gewoon bij! Dus lekker vergeten dit gedoe en gewoon doorgaan met leuke kaarten maken! Groetjes Joyce

caroline said...

amai heel erg mooi
groetjes caroline

Maudy said...

jammer hoor, wat ik je al zei.... als het mensen niet naar de zin is dan klikken ze toch gewoon op het mooie kruisje rechtsboven in de hoek! tssss zielig hoor!

Unknown said...

This is so nice i love it - perhaps one should lift this :o)