Monday, 4 January 2010

De steekjes uitleg.

Ik krijg nog al eens wat vragen over de stiksels op mijn kaarten. Die doe ik dus allemaal met de hand. Ik prik eerst de gaatjes met de ruler ( lineaal) van Tim Holtz, Ideaal er zitten allemaal gaatjes is die een perfecte afstand hebben voor de kaartjes. Er zitten streepjes op om de afstand te bepalen .Ik gebruik altijd de eerste boven de gaatjes. Die leg ik tegen de rand van het papier zodat het stiksel recht loopt en overal even ver van de kant is. Dan prikken en de stiksels maken. Daarvoor gebruik ik het dunste haak garen van DMC nr10 cordonnet special. Mijn prikmat en naald zijn van bazzil in stitches.


Dan de stiksels in een rondje . Je begint met de lineaal zo neer te leggen op de afstand die je wilt. Ik gebruik dus altijd het eerste streepje boven de gaatjes. Dan prik je een gaatje en laat je prikpen erin staan. Dan schuif je je lineaal langs de rand zodat het streepje boven het volgende gaatje ook tegen de rand van het papier komt. Prik je naald er weer in en schuif weer. En zo ga je verder tot je klaar bent. Het is wel belangrijk dat je de priknaald in je lineaal en papier laat staat. Zo zijn de steekjes altijd allemaal even lang en even ver van de rand.Ik hoop dat het zo duidelijk is? mochten er nog vragen zijn hoor ik het wel en zal ik het aan vullen.
Als je het beter wilt bekijken , klik op de foto en hij wordt vergroot.
Leuk dat je even kwam kijken .Ik vind het heel leuk als je een berichtje achterlaat, tot de volgende keer. u
Photobucket

8 comments:

Anonymous said...

Joehoe Lenet !!!
Bedankt voor de uitleg, moet toch simpel te doen zijn. (nu alleen dat DMC haakgaren nog ff op de kop tikken !)

Thanks, Blinnie

Ann Marie said...

zo doe ik het dus ook maar ik zie nu hoe je ook rond kan gaan, slim dank voor de tip!

*~Patries~* said...

Ziet er handig uit :D

*Kus Patries*

♥ Knutselfreak ♥ said...

Goh wat een werk. Maar het ziet er altijd heel mooi uit. En bedankt voor de tip.
Groetjes,
Selma

andrea said...

hoi Lenet,
ik wist niet dat er lineaals waren met gaatjes erin
bedankt he
groetjes andrea

Jolanda said...

Pppff... hoe zal ik mezelf zachtjes uitdrukken...?!
Kijk, het zit zo... Zelf had ik wel een vaag vermoeden dat het zo zou werken zoals je het uitlegt, maar ik heb het nog niet uitgeprobeerd om een mogelijk toekomstige verslaving tegen te gaan.
En wat doe jij?! Je geeft uitleg! Nu MOET ik het wel in praktijk gaan brengen! Aaaaagghhh!!

Kan ik ook voor anti-verslavingspilletjes bij je terecht?!

Toodles,
Jo xoxo

Cora Hoekstra said...

Sjips, van die bolletjes heb ik er nog een aantal op zolder liggen, ik heb ze ooit eens gebruikt om van die haaromwikkels te maken. Ik borduur eigenlijk altijd met 2 of 3 draadjes dms splitszijde.

Wendy ten Hove said...

Hi Lenet,

Wat goed, zeg! Had ik nog niet gezien, maar het staat gewoon allemaal al op je blog! Wat een leuke tips! Over een tijdje is de Kreadoe weer en dan ga ik eens even speuren naar zo'n lineaal, dat werkt vast veel beter dan mijn slappe malletje! Bedankt voor de tip!!

Liefs, Wendy