Sunday, 2 May 2010

Glue Dots

Carla vroeg wat glue dots zijn.
nou dat zijn eigenlijk niets meer dan patte ronde , doorzichtige dubbelzijdige plakkertjes, op een rolletje, velletje of roller. Je hebt ze van diverse merken maar ik gebruik altijd het bovenste merk, en dan de blauwe en de groene. Gele zijn er ook die zijn dikker en dan komt het gene dat je opplakt iets omhoog.
De bauwe zijn ong 1cm en de groene 0,5 cm. Ik zef gebruik het liefste de rolletjes, daar kan ik het makkelijkste een dot tegelijk van gebruiken. En ik heb niet dat ze overal aan vast plakken . Ik zorg altijd dat er een stukje van het rolletje zonder dots over de andere zit.
Bij de velletjes heb je dat er aan de onder / boven en aan de zijkanten ook dots zitten en dan heb ik nog wel eens dat ik daar weer met mijn vingers aan plak. ( ik ben heel erg met alles dat plakt hoor, daarom gebruik ik ook nooit lijm, dat zit dan overal ) Met een rolletje zitten ze netjes op een rijtje. Werkt voor mij prettiger.
Op een velletje zit ook een transparant velletje om de dots te beschermen en deze ben ik dus altijd kwijt. Dus dan liggen de dots onbeschermd en plakken weer aan dingen waar ze niet aan moeten plakken.
Ik gebruik de Dots vooral knoopjes en bloemetjes en ander klein spul vast te plakken. Ik druk dan eerst het bloemetje of knoopje op de glue dot terwijl hij nog op de rol zit en haal het er dan voorzichtig van af zodat de Dot wel aan je bloemetje of knoopje blijft zitten. ( bloemetje geeft soms even wat meer moeite en moet je de dot soms even een handje helpen) En dan plak ik het op de plek waar ik het wil hebben. Als je het zo doet kan er niets mis gaan.
Je moet dus niet eerst de Dot los maken om het ergens op te plakken. Je moet het voorwerp dat je wilt opplakken eerst op de dot op het rolletje of velletje plakken.
Bewaar het rolletje altijd in het doosje, dan kan hij niet gaan uitrollen.
Ik hoop dat ik hiermee je vraag heb beantwoord Carla? Anders hoor ik het wel.
Allemaal nog een fijne zondag!
Photobucket

2 comments:

Manon said...

lenet dankjewel nu weet ik ook is wat die dingen zijn. En hoe je het kan gebruiken!
Groetjes Manon

Carla said...

Hoi Lenet,

Nee hoor...geen vragen meer, je hebt het duidelijk uit gelegd.
Zal eens kijken in de hobby winkel, lijkt me wel makkelijk namelijk!!
Thanks en een fijne zondag...groetjes Carla.